Telefoonnummer zoeken

Als je gebeld werd door iemand, en je kon de telefoon niet opnemen, dan is het fijn te weten wie er contact met jou heeft gezocht. Bijvoorbeeld als je geen voicemail hebt, of er geen voicemailbericht is ingesproken. Of als je naar het telefoonnummer terugbelt en er wordt niet opgenomen. Vaak wil je dan graag op zoek naar de gegevens van de persoon of het bedrijf, welke horen bij het telefoonnummer. En tegenwoordig is het steeds gemakkelijk om een telefoonnummer op te zoeken en de bijbehorende gegevens in beeld te krijgen. Onze website www.zoekgegevens.nl is hier een mooi voorbeeld van.

Telefoongegevens zoeken

Als je dus op zoek bent naar gegevens van iemand, dan kan je hier een kijkje nemen om verder te komen. Deze website is een handige tool. Via een korte zoekopdracht kan je op telefoonnummer zoeken. Maar er zijn ook andere mogelijkheden op onze website. Namelijk het zoeken op adres via de straatnaam en/of huisnummer, of je kan zoeken naar een postcode. Je kan simpelweg jouw keuze aanklikken en vervolgens dat wat je weet invoeren. Gegevens opzoeken van onder andere een telefoonnummer wordt zo een stuk gemakkelijker. Op het ‘telefoonnummer’ vak vul je het nummer in en je klikt daarna op de knop ‘Zoek telefoonnummer’.

Kijk wie je gebeld heeft

Zoals al eerder genoemd, als je gebeld bent, dan wil je graag weten door wie en waarom. De tool van Zoekgegevens.nl helpt je een stukje verder op weg. Als er een gevonden match is met het ingevoerde telefoonnummer dan krijg je deze gegevens en alles wat verder in de database bekend is te zien. Zo weet je snel wie er contact met jou gezocht heeft. En dit kan je wellicht een gerust gevoel geven of helpen bij het opnieuw contact opnemen. Als het bijvoorbeeld een bedrijf is wat je nodig hebt, dan zijn er andere telefoonnummers beschikbaar om naar terug te bellen.

Verschillende telefoonnummers

Het is wel zo dat het met mobiele telefoonnummers en gegevens traceren moeilijker is, een mobiel nummer in Nederland begint met ‘06-‘. Vaak wordt dit getoond als ‘00316-‘, dus met het landennummer daarover lees je zo nog iets meer. En een vast nummer begint altijd met een kengetal, waaruit je gelijk de regio of plaatsnaam kan afleiden. Voor Amsterdam is het kengetal: ‘020-‘.Ook kan een telefoonnummer een landennummer bevatten. Voor Nederland is dit bijvoorbeeld: ‘0031’ of ‘+31’, net hoe het op jouw beeldscherm weergegeven wordt. Elk land heeft zo zijn eigen cijfercombinatie.

Kengetal of eigenlijk netnummer

In de volksmond spreken we nog altijd over kengetal. Maar officieel heet het ‘netnummer’. Vroeger was het voldoende om tegen de tussenkomende telefoniste de plaatsnaam te noemen, 1 werden de netnummer voor woonplaatsen ingevoerd. Een tijd waar wij ons moeilijk in kunnen verplaatsen door de komst van het internet. Uiteindelijk bestaat een algemeen telefoonnummer binnen Nederland uit 10 cijfers. Uitzonderingen hierop zijn de vaak bedrijfsmatige nummers beginnend met ‘0800-‘ of ‘0900-‘, waarbij de ‘0800-‘ gratis nummers zijn en de ‘0900-‘ betaalde. Denk hieraan als je deze nummers wilt terugbellen.

Anoniem bellen

Helaas is het bij anonieme telefoonnummers niet mogelijk om te achterhalen welke gegevens hierbij horen. Ook jij kan anoniem bellen mocht je dit wensen. Er zijn simpele cijfercombinaties die er voor zorgen dat jouw telefoonnummer niet in het beeldscherm van de gebelde persoon verschijnen. Als je #31# gebruikt bij een mobiele telefoon, of *31* bij een vast apparaat, kun je anoniem telefoneren. Nogmaals dan kan dit nummer (jouw nummer) niet getraceerd worden. Daarnaast bestaan er nog andere mogelijkheden voor anoniem bellen, hiervoor is het handig om naar je telefoon provider te gaan en te vragen welke instellingen er allemaal bestaan.

Advies bij vervelende bellers

Het komt jammer genoeg voor dat mensen lastig gevallen worden door vervelende bellers, veel al anoniem. Indien dit het geval is dan raden wij aan om contact op te nemen met de politie om aangifte doen. En zorg daarnaast dat je precies kan aantonen wanneer en hoe laat deze persoon jou steeds belt. Maak printscreens van je telefoon en maak notities. De politie kan mogelijk in samenwerking met de povider tot actie overgaan. Maak er daarom werk van als je lastig gevallen wordt.

Nog een stukje telefoongeschiedenis

De allereerste telefoonnummers werden in Amerika ingevoerd in 1879. Hier waren op dat moment zo’n 200 telefoonabonnementen. En in 1881 volgde Europa. De eerste telefooncentrale werd geopend in Berlijn. Er waren op dat moment slechts 8 abonnees, maar dit aantal breidde zich snel uit. De eerste telefoonnummers bestonden uit 3 cijfers. En Amsterdam was bij ons de eerste plaats die met 5 cijfers ging werken. En uiteindelijk kennen we momenteel zoals al genoemd telefoonnummers bestaande uit 10 cijfers. En het opzoeken van een nummer hoeft niet meer te gebeuren via een telefoniste of een telefooncentrale, maar bijna 100% digitaal opgezocht.

Nummers met letters

Een enkele keer zie je nog wel eens een telefoonnummer met letters, deze corresponderen met cijfers. Zo zou een telefoonnummer gemakkelijk te onthouden zijn. Toch is het lastig, als jouw telefoon bijvoorbeeld de letters niet toont onder de cijfers. Weet jij ze uit je hoofd? Dan is het natuurlijk handig. Maar dan wordt het met internationaal bellen lastiger, omdat de regels van de letters die corresponderen cijfers niet gestandaardiseerd zijn. Het zogenaamde ‘naambellen’ is dus lang niet altijd handig. Als je vanuit het buitenland belt, zal je de letters moeten omzetten naar de letter-cijfercombinatie van het land waarheen je wil bellen.

Alarmnummer binnen de EU

Het alarmnummer van Nederland wat je niet zou hoeven moeten opzoeken is natuurlijk…. ‘112’. Dit telefoonnummer wordt ook wel noodnummer genoemd. Het is het centrale nummer voor politie, brandweer en ambulance. Dit nummer is gelijk in alle landen van de Europese Unie en enkele niet aangesloten landen. Vertrek je naar het buitenland en weet je niet zeker of het land onder de EU valt, dan check altijd welk nummer je in het betreffende land kan bellen in het geval van nood, want je weet immers maar nooit of het nodig is. En als je in het geval van nood dit telefoonnummer moet zoeken, dan kan het te laat zijn.

Een soort telefoongids, maar dan anders

Zoekgegevens.nl is een alternatief voor de telefoongids of de gouden gids zoals je die kende. Zeker voor het snel opzoeken van een postcode. Snel en gemakkelijk een postcode vinden is vooral handig voor als je besluit om iemand offline post te versturen. Een postcode mag op jouw poststukken niet ontbreken. Via de tools op onze website zijn er meerdere mogelijkheden om aan gegevens te komen, op basis van de gegevens die bij jou bekend zijn. En niet alleen van personen, ook van bedrijven zijn meerdere gegevens op te zoeken.

Andere gegevens zoeken

De website biedt een snelle zoekservice voor diverse gegevens, een telefoonnummer of postcode opzoeken is niet de enige mogelijkheid. Je kan ook kijken naar een adres en vervolgens gelijk een plattegrond van de plaats zien (indien bekend). En bovendien op de woonplaats klikken om meer gegevens over de plek te verkrijgen. Nogmaals bij een mobiel telefoonnummers is de woonplaats niet te traceren. Probeer gewoon eens een telefoonnummer of adres uit, om te kijken welke gegevens de database voor jou beschikbaar heeft. Bovendien geeft de homepage de laatste nieuwsberichten weer over allerlei data en gegevens, welke betrekking hebben op gegevens zoeken.

Of misschien heb je een klantenservice nodig?

Op Zoekgegevens.nl kan je ook terecht voor gegevens van een klantenservice. Onder de diverse kopjes met categorieën kan je verschillende bedrijven vinden. Het blijkt soms omslachtig om een goed werkend telefoonnummer van een bedrijf en hun klantenservice te vinden. Ook hiervoor kan onze website met tools jou helpen. Klik hiervoor dan op de balk met het woord: ‘klantenservice’ en zoek daar naar datgene wat je nodig hebt. Wellicht vind je in onze database een gratis nummer van de klantenservice die jij nodig hebt.

Let wel op het streepje

Tot slot, een klein maar zeer belangrijk detail. Als je een telefoonnummer zoekt zorg dan wel dat je het streepje gebruikt en tussen de cijfers op de juiste plaats zet, enkel zo kan de database het telefoonnummer goed opzoeken. Bijvoorbeeld: ‘0900-1884’ klopt en ‘09-001884’ klopt niet. En een andere klein detail, of eigenlijk tip: ‘Plaats Zoekgegevens.nl in je favorietenlijst.’ Je hebt dan altijd een snelle link naar een handige zoekmachine voor het vinden van gegevens die je nodig hebt. Of het nu adressen, postcodes of telefoonnummers zijn.

Voor jou zijn wij voortdurend aan het bijwerken

Om voor jou een website met vele handige tools te blijven is het noodzakelijk dat wij vaak updaten uitvoeren. De wereld online en offline verandert elke dag. Alleen door voortdurend de website bij te werken blijft de database up to date en kunnen we jou voorzien van actuele en complete gegevens. Het is eigenlijk nog nooit zo gemakkelijk geweest om te vinden door wie jij gebeld bent. Veel plezier bij het snel vinden van de gegevens die je zoekt. Wij helpen je graag verder op weg.